O meni

Ja sam Ivana i pomoći ću ti da kreneš na put planiranja svog poslovanja i boljeg upravljanja financijama.

Tko sam ja?

Pitanje je to koje sam si često postavljala u zadnje dvije-tri godine. 12 godina živjela sam različite uloge, a najviše su me zaokupile uloge menadžerica, članica uprave… Ivana se negdje putem izgubila. Kako se možemo izgubiti? Zapravo je vrlo jednostavno, kreneš živjeti po tuđim pravilima i mjerilima uspjeha. Poistovjetiš se sa poslom i zaboraviš da ti nisi tvoj posao.

Ja sam IVANA.

Uvijek sam prvo Ivana. Sada to znam.

Put transformacije...

Simbol početka moje transformacije je ova tetovaža leptira.

 

Moje uvjerenje je bilo dajedna članica uprave, jedna menadžerica ne može imati tetovaže.

 

Ova tetovaža je bila simbol mog bunta. Moja podsvijest mi je govorila: “Ivana, vrijeme je da nešto promijeniš. Nisi sretna. Nisi zadovoljna.”

 

Nisam ju odmah poslušala. Nisam imala hrabrosti napraviti neke korake.

 

Hrabrost sam skupila početkom 2021. godine kada sam nakon 12. godina rekla zbogom jednom poglavlju svog života i dobar dan jednom novom poglavlju.

 

Ali, nemoj misliti da je išlo sve tako lako. Nije baš…. ali nema veze, sve se uvijek događa s razlogom. To je moj moto.

Faro

Faro sam pokrenula krajem travnja 2021. godine, nakon 12 godina rada za druge. (iako sam još u djetinjstvu bila mala šefica, trebalo mi je neko vrijeme da shvatim da sam rođena da budem poduzetnica).

 

U tom trenutku nisam imala pojma što želim. Jedino što sam željela je odmoriti se, zabavljati se. Ali, svejedno me kopkalo to što ne znam što želim. Bila sam izgubljena.

 

Prvih godinu dana poduzetništva je bilo igra pokušaja & pogrešaka. U tom periodu sam naučila tako mnogo o sebi, o onome što želim, što mi ide dobro a što mi baš ne ide. U čemu uživam a u čemu ne baš. Morala sam redefinirati definiciju rada za sebe, ali i uspjeha.

 

Danas radim potpuno drugačije nego sam ikada radila. Znam da mogu raditi ono što volim, mogu živjeti od toga.

I to je ono što osvjetljavam i drugima - možeš raditi ono što voliš i živjeti od toga.

Moj cilj je da svi promijene odnos s NOVCEM.

 

Novac je energija.

 

Kroz svoje programe pomažem ti da promijeniš svoj odnos s novcem. Svoj odnos s radom.

 

Da, možeš imati novaca koliko želiš. Da to je potpuno okej. Nisi loša osoba jer želiš više novaca.

 

Uvjerenja – mijenjamo ograničavajuća uvjerenja. To je temelj, sve ostalo je lako.

Moje ime je Ivana Legin i nakon 12 godina rada u korporativnom svijetu u financijama odlučila sam se na taj veliki korak i prije nekoliko mjeseci krenula sam u svijet poduzetništva.

Znam kako je to započinjati nešto a da nemaš pojma od kuda krenuti. Upravo zato pripremila sam za tebe masterclass #Faropaušalac gdje na jednom mjestu imaš sve informacije o obrtu kao mogućnosti razvoja poslovanja kao i o tvojim obvezama.


Ali, s obzirom da znam koliko je bitno planiranje, jedan dio sadržaja posvetila sam upravo tome: planiranju budžeta i cashflow-a.

Da li si znao da gotovo 80% novootvorenih poduzeća bankrotira u prve tri godine poslovanja? Razlozi tome su brojni, ali najčešće su ovi: nedostatak kapitala, loše upravljanje, nedostatak iskustva, nerazrađen plan i  loše upravljanje financijama. Ovaj masterclass će ti pomoći da kreneš na put planiranja svog poslovanja i boljeg upravljanja financijama. A upravo su alati poput budžeta i cashflow-a alati koji će podignuti tvoje poslovanje na razinu više.

Želiš raditi sa mnom?