12-MJESEČNI PLAN ZA NOVAC

Ako ne znaš za što ti treba novac, onda ti novac i NE treba. 

 

Plan za novac je dozvola da trošiš svoj novac.

faro-akademija, faro, novac

Susrela sam 3 tipa ljudi:

🫣 Izbjegavači: Strah ih je da će izgubiti novac, ali istovremeno ih je strah i da imaju novac. Izbjegavaju svoj novac, guraju glavu u pijesak i mole Boga da se sve samo sredi. Ovo ih često dovodi u financijske izazove jer nemaju jasan pregled svojih obveza ni strategiju upravljanja novcem. Vjeruju da će im određeni iznos novca donijeti sigurnost. Boje se da će novac doći sa cijenom. Oni NE rade budžet jer je to jednostavno preteško, prekomplicirano, prestresno. 

 

🔎 Sakupljači: Strah ih je da će izgubiti novac. Oni vole budžet, vole pratiti svoje troškove, ali zato imaju problem sa trošenjem novca na male užitke, kupnju darova i slično jer je sve to za njih nepotrebno. Oni ne investiraju novac, radije ga čuvaju doma ispod madraca jer je tamo on najsigurniji. Budžet je za njih ZATVOR. 

 

🛍️ Šopingholičari: Strah ih je imati novac. Žive u trenutku, kao da sutra ne postoji. Trošenje im donosi zadovoljstvo.  Imaju tendenciju impulzivnog trošenja i često ne prate svoje financije, što ih dovodi u financijske izaozve.  Iako možda žele imati budžet, osjećaju ga kao ograničenje koje im oduzima slobodu i zadovoljstvo. Ne planiraju unaprijed, ne razmišljaju o svojim financijskim ciljevima, zbog čega se teško pridržavaju budžeta i kontroliraju troškove. 

 

5 NAJČEŠĆIH RAZLOGA ZAŠTO LJUDI IZBJEGAVAJU BUDŽET, I KAKO TI NAŠ PROGRAM MOŽE POMOĆI 👇

❌ NEREALISTIČNA OČEKIVANJA: postavljanjem preambicioznih ili nedostižnih ciljeva dovode se do frustracije i odustajanja

💡 PLAN ZA NOVAC će ti pomoći da postaviš realne i dostižne financijske ciljeve kroz praktične zadatke. 

 

❌ PREVIŠE RESTRIKTIVAN BUDŽET: stvaranjem budžeta koji ne ostavlja mjesta za zabavu ili male užitke otežavaju si pridržavanje istog. 

💡 PLAN ZA NOVAC naglašava važnost balansa, omogućavajući ti da stvoriš budžet koji uključuje prostor za zabavu i uživanje, čineći tvoj budžet održivijim.

 

❌ IGNORIRANJE MALIH TROŠKOVA & DUGOVA: neplaniranje otplate dugova može stvoriti dugoročne financijske probleme, kao i svakodnevne, male kupovine koje se često ignoriraju i zanemaruju. “Ma to je samo 1 euro.”

💡 PLAN ZA NOVAC te uči kako da napraviš otplatni plan za svoje dugove, ali i kako da pratiš i evidentiraš sve troškove, uključujući i one male, neporedvidive izdatke. 

 

❌ NEDOSTATAK JASNIH FINANCIJSKIH CILJEVA bez jasnih ciljeva, budžet može djelovati besmisleno, smanjujući motivaciju za pridržavanje istog.

💡 PLAN ZA NOVAC sadrži inovativan pristup postavljanju financijskih ciljeva ovisno o stilu vezivanja za novac kao i o životnoj fazi u kojoj se trenutno nalaziš. 

 

❌ NEPLANIRANI TROŠKOVI veći troškovi kao i oni za koje znamo da dolaze u budućnosti se uglavnom zanemaruju jer “imamo vremena do tada”. Ovom strategijom dovodimo se u financijski stres koji smo vrlo lako mogli izbjeći. 

💡 PLAN ZA NOVAC sadrži segment o upravljanju nepredviđenim troškovima, i tako ti pomaže da uvijek budeš spremna za financijska iznenađenja.

AKO NE ZNAŠ ZA ŠTO TI NOVAC TREBA,
ONDA TI NOVAC I NE TREBA

Otplata dugova ne treba i ne smije biti tvoj jedini financijski cilj, jer što nakon toga? Često je odgovor na pitanje: “Što ću s viškom vremena kada više neću morati brinuti oko financijskog aspekta svog života?” ključan razlog zašto ne radiš plan za novac i ne ostvaruješ svoje financijske ciljeve.

 

Mnogi na ovo pitanje odgovaraju šutnjom, “ne znam”, ili su u šoku zbog spoznaje da ne znaju što žele od života. To ne znači da moraš postati enormno bogata i ne raditi ništa, jer to nije smislen i ispunjen život. Ne moraš postati poduzetnica da bi imala novca. Otkriće odgovora na ovo pitanje pokazat će ti koliko vremena gubiš na financijski stres i strah od oskudice, vrijeme koje bi mogla provesti uživajući u životu.

 

Naš 13-dnevni program pomoći će ti da:


  1. Postaviš realne financijske ciljeve: Naučit ćeš kako planirati svoje financije na način koji odgovara tvojim životnim ciljevima.
  2. Upravljaj dugovima i troškovima: Pratit ćeš sve troškove, uključujući male, svakodnevne izdatke i dugove, kako bi imala potpuni pregled nad svojim financijama.
  3. Pripremiš se za nepredviđene troškove: Naučit ćeš kako upravljati financijskim iznenađenjima i biti uvijek spremna.
  4. Stvoriš održiv budžet: Naučit ćeš kako uključiti prostor za zabavu i uživanje u svoj budžet, čineći ga održivim.
  5. Redovito pratiš i prilagođavaš budžet: Razvit ćeš naviku redovitog pregleda i prilagodbe budžeta, osiguravajući da ostaneš na pravom putu prema svojim financijskim ciljevima.


Pridruži se našem programu i oslobodi se financijskog stresa. Saznaj što zaista želiš od života i kako možeš koristiti svoj novac da ostvariš te ciljeve. Vrijeme je da prestaneš gubiti vrijeme na brige i počneš uživati u životu!

KAKO FUNKCIONIRA?

5 modula: program je podijeljen u 5 modula i 13 dnevnih  zadataka + 1 dodatni zadatak koji te čeka 30 dana nakon zadnjeg zadatka.

 

Prvi zadatak se otključava nakon uspješno zaprimljene uplate i tada kreće tvoje putovanje. 

 

Što ti je potrebno? Zadaci nisu komplicirani i dnevno ti je potrebno od 15 do 60 minuta. Ovisno o zdatku. Biti će ti potrebna i bilježnica koja će biti tvoj “dnevnik novca”. Tablicu “plan za novac” moći ćeš preuzeti 13.-tog dana programa. 

INVESTICIJA

PRIDRUŽI SE 13-DNEVNOM PROGRAMU PLAN ZA NOVAC SA JEDNOKRATNOM UPLATOM OD

33,00 EUR

ŠTO DRUGI KAŽU O NAŠIM PROGRAMIMA?