Što je #dejtsnovcem?

#dejtsnovcem je vrijeme koje svjesno posvećuješ svom novcu. U videu ti donosim više detalja.

Kako uvesti #dejtsnovcem u rutinu?

 

Na početku svakog mjeseca uzmi 30 – 60 minuta za mjesečni #dejtsnovcem. Na ovom dejtu postavljaš cilj za mjesec ispred sebe i družiš se sa svojim novcem. Za svaku svoju kunu određuješ namjenu.

 

Zatim odredi svakog tjedna jedan dan (možeš početkom ili krajem tjedna) za tjedni #dejtsnovcem. Na tjednom dejtu zapravo prolaziš korake koji si definirala za svoj cilj. Kako stojiš sa ispunjenjem svog cilja? Treba li nešto mijenjati? Razmisli na koje sve načine možeš ostvariti svoj cilj, možda ti padne na pamet neka nova ideja…

 

Na kraju svakog dana uzmi 5 minuta za dnevni #dejtsnovcem. U dnevnom dejtu vježbaš zahvalnost za sve što si tog dana primili / potrošila. Važno je! Ponekad smetnemo s uma male iznose i vrlo često podrazumijevamo neke stvari. Kada stavimo fokus na zahvalnost na novac svakog dana, onda to raste.

 

 

Prije nego kreneš pripremi se za svoj #dejtsnovcem:

 

vaki dejt započinje s pripremom. Uljepšavamo se, želimo se svidjeti našem potencijalnom partneru. Provodimo vrijeme ispred ogledala, razmišljamo što ćemo obući, kakvu ćemo frizuru imati.

 

Slično uradi i za dejt s novcem.

 

Tvoja priprema bi mogla u ovom slučaju izgledati ovako:

 

– odaberi dan i stavi ga u kalendar

– uredi prostor, neka ti bude ugodno u tom prostoru

– možeš i sebe urediti 🙂

– spremi sve lozinke od svih netbanking aplikacija na jedno mjesto kako ne bi trošila vrijeme na traženje kada do dejta dođe (veća je mogućnost da odustaneš…)

 

Mjesec u prosjeku ima 720 sati. Ako 8 sati spavamo, 8 sati radimo i 8 sati imamo za sve ostalo, znači da 240 sati mjesečno imamo na raspolaganju za sebe i svoje obveze koje nisu posao.

 

Za mjesečni dejt s novcem ti treba 1 sat.

Za tjedni dejt s novcem ti treba cca 2 sata mjesečno.

Za dnevni dejt s novcem ti treba cca 2,5 sata mjesečno.

 

To je 5,5 sati, to je 2,3% tvog vremena mjesečno koje imaš za sve ostalo (mislim na onih 240 sati mejsečno).

 

Jesi li spremna posvetiti 2,3% svog vremena svom novcu?

Pokreni video