Transformiraj svoj knjigovodstveni biznis: priča o uspjehu klijentice

Ideja o edukaciji za knjigovođe koje bi vodila prema transformaciji njihovih biznisa rodila se još 2021. godine. Međutim, kako to ide kada kreneš u poduzetništvo, bilo je tu puno preispitivanja i ta ideja je završila u ladici, sve do jeseni 2022. godine. Tada je ideja bila sve glasnija i odlučila sam pokrenuti program. 

Kako sam ga još 2021. godine razradila, na jesen prošle godine dobio je malo ušminkavanje na temelju iskustva koje sam skupila u edukacijama koje sam provodila svo to vrijeme.

Silvija Maletić, vlasnica poduzeća Simal  jedna je od polaznica prve grupe programa. Silvija je točno ona klijentica koju sam imala na umu kada sam razmišljala o tome za koga je program. Njena ljubav prema poslu koji radi, želja za pomaganje poduzetnicima s kojima radi je toliko velika da kada smo se vidjele na kavi krajem siječnja ove godine, inspirirala me na seriju instagram live-ova: „Ljubav & posao“.  

Njena posvećenost programu je bila velika. Utorkom u 17 sati ona je bila sa nama i upijala je znanje o knjigovodstvu budućnosti. Kako je ona to rekla: “Rezervirala sam utorak za to, i ništa drugo ne postoji”. Međutim, nije stala na tome, ona je sve odmah primjenjivala. Već tijekom programa je krenula raditi na novim uslugama i uvodila ih svojim klijentima. Ona je znanje koje je dobila odmah primijenila, vjerujem da u tome leži njen uspjeh.

Njen put bi opisala kao put od poduzetnice koja je bila “doer” u svom biznisu do poduzetnice koja je postala “CEO” u pravom smislu te riječi. Da bi to mogla morala je prvo odlučiti, a došla je k meni sa odlučnošću da promijeni svoj biznis. Osim grupnog rada, radile smo i 1:1, Na individualnim sastancima išle smo dublje u uvjerenja koja su ju držala na mjestu gdje više nije željela biti.

Ovo je njena priča o uspjehu

„Kada sam počela pratiti Ivanu i FARO jako mi se je svidjela ideja koju je imala pri pokretanju projekta. Ali, nisam se vidjela kao korisnica njezinih programa jer je naglasak bio prvenstveno na osobnim financijama a mene je više zanimao biznis. Kada je prošle godine pokrenula faro_books i program Transformiraj svoj biznis nisam puno razmišljala nego sam se odmah javila kao polaznik. Nisam tada imala u planu potrošiti novac za takvo nešto ali sam razmišljala na način da investiram u sebe i da će mi se kad-tad isplatiti.  

S obzirom na ciljeve mog poduzeća Transformiraj svoj biznis je bio idealan program za mene. Ja sam knjigovođa koja želi rasti skupa sa svojim klijentima. Koja je htjela raditi puno više od samog knjigovodstva i klijentima ponuditi neki novi pogled na knjigovodstvo. Kako bi to mogla učiniti morala sam poraditi a) na svom poslovanju i b) na poslovanju i mindsetu klijenata. Ivana mi je s programom uletila kao “budali šamar“. Otprilike sam znala kako treba izgledati moje poslovanje i koje usluge želim pružati klijentima ali ona mi je dala neprocjenjiv KNOW HOW.  U vrijeme kada sam pohađala program paralelno sam počela svojim klijentima raditi analize poslovanja i izvještaje u cilju da im pomognem da dovedu svoje poslovanje na višu razinu. Da ih natjeram da počnu pametnije razmišljati o svome poslovanju i da ih naučim na koji način to mogu raditi bez mene. 

Za vrijeme trajanja programa, investicija u program mi se je već bila isplatila. Samo u tom periodu sam povećala svoje prihode uvođenjem novih usluga koje sam do tada željela uvesti ali sam se bojala i ti novi prihodi su pokrivali trošak koji je nastao upisivanjem programa. Klijenti, ne svi, naravno ovisi o profilu klijenta, su vrlo rado prihvatili nove usluge koje sam im ponudila. To je rezultiralo nastavku povećanja prihoda u mom poslovanju, ojačalo je moju sigurnost pri prodaji. A usluge koje pružam klijentima su postale kvalitetnije i donijele su im pomoć pri donošenju poslovnih odluka i lakšem razumijevanju izvještaja koje sam im slala. 

Apsolutno bi svima preporučila program Transformiraj svoj knjigovodstveni biznis. Vremena se mijenjaju, programi su sve pametniji nemojte si dozvoliti da vas računalo zamijeni.“

Silvija Maletić

Transformiraj svoj knjigovodstveni biznis

Poduzetništvo se promijenilo. Današnji poduzetnici trebaju informacije, analize i izvještaje koji će im omogućiti bolje donošenje poslovnih odluka. Posao knjigovođa je na žalost ostao nepromijenjen i ne slijedi trendove. Moja misija je promijentii paradigmu knjigovodstva u Hrvatskoj i to radim putem edukacijskog programa za knjigovođe i računovođe: Transformiraj svoj knjigovodstveni biznis. Kroz 15 tjedana na primjerima iz prakse i praktičnim i teorijskim radom naučiti ćeš kako uvesti nove usluge u svoj biznis, kako transformirati svoj biznis, kako izraditi razne analize i izvještaje za svoje klijente i time povećati njihovo zadovoljstvo tvojom uslugom i omogućiti im rast. Jer kada tvoji klijenti rastu i ti rasteš.

15. ožujka program počinje druga generacija polaznika. Prijave su otvorene do 13.03.. Detalje o programu možeš vidjeti OVDJE. Jedna novost je da će se program održavati uživo u Zagrebu. Postoji mogućnost jedne grupe online ukoliko se skupi dovoljan broj polaznika.

Podijeli: